Vad är en toppdomän?

En toppdomän är de bokstäver som kommer efter den sista punkten i ett domännamn. För den här sajten, fullstack.se, är alltså toppdomänen ”se”. För svt.se är toppdomänen ”se” och för facebook.com är toppdomänen ”com”. I Sverige är det vanligast med .se – men även .com och .nu-domäner är gångbara. Du kan köpa alla tre varianterna av ett domännamn om du vill (under förutsättning att de är lediga).

Det finns massvis med andra toppdomäner du kan registrera som inte är lika kända i Sverige. Tänk på att de flesta svenska besökare är mest bekanta med de toppdomäner som är vanliga i Sverige. Vissa kanske tvekar att klicka på en address som slutar med .info eller .biz – fast det inte behöver vara något fel på innehållet på en sån hemsida.

En annan fördel med de vanligare toppdomänerna i Sverige är att Google och andra sökmotorer lättare förstår att de riktar sig till svenska besökare. Det gör att din hemsida får enklare att ranka i sökmotorerna på de sökord du vill synas på.


Känns detta svårt? Kontakta någon som kan! KF media webbyrå i Malmö skapar din egna hemsida, registrerar domännamn och ordnar webbhotell till dig för endast 5000 SEK!

Kategorier:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *